Çevre Güncel Gündem Röportaj

“ÇANDARLI LİMANI İLE BÖLGEMİZ KÜRESEL BİR LOJİSTİK MERKEZİ OLABİLİR”

Bergama İlçesi Zeytindağ Mevkii Çandarlı Körfezi için planlanan “Kuzey Ege Çandarlı Limanı”, Türkiye’nin en büyük limanlarından biri olma hedefiyle hazırlanan bir proje olma özelliği taşıyor. Konunun yakın takipçisi olan Bergama..

“ÇANDARLI LİMANI İLE BÖLGEMİZ KÜRESEL BİR LOJİSTİK MERKEZİ OLABİLİR”

Bergama İlçesi Zeytindağ Mevkii Çandarlı Körfezi için planlanan “Kuzey Ege Çandarlı Limanı”, Türkiye’nin en büyük limanlarından biri olma hedefiyle hazırlanan bir proje olma özelliği taşıyor.

Konunun yakın takipçisi olan Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, gazetemize proje ile ilgili açıklamalarda bulundu.  Başkan Ürper, projenin doğru ve hızlı uygulanması halinde ortaya tüm bölgeyi kalkındıran bir liman çıkabileceğini söyledi.

‘Kuzey Ege Çandarlı Limanı’nın, Türkiye’nin en büyük limanlarından bir olma hedefiyle hazırlanan bir proje olduğunu belirten Başkan Fikret Ürper şunları ifade etti:“Kuzey Ege Çandarlı Limanı, Doğu Akdeniz’de transit liman olma özelliğindeki Pire Limanı’nın bir alternatifi olma potansiyeli açısından büyük önem taşıyor. Limandaki terminal ve üst yapılar 2013 yılında YİD (Yap-İşlet-Devret) modeli ile ihale edildi. Fakat liman kapasitesinin 12 milyon TEU/yıl olarak belirlenmesi, ilk etapta 4 Milyon TEU yatırım beklentisi, limanın demiryolu bağlantı hatlarının altyapısı, Çiğli-Aliağa-Bergama otoyolunun bağlantısının ihale kapsamına dahil edilmesi ile birlikte yatırım maliyetlerinin ciddi oranda yükselmesi ve bununla birlikte Petkim tarafından konteyner limanı yatırımına başlanması yatırımcının kafasını karıştırdı ve bunun sonucunda da firmalar ihaleye girmekte çekindi. Doğru hamleler ile Kuzey Ege Çandarlı Limanı, transit liman olma özelliği ile ülkemize çok daha fazla döviz getirebilecek ve bu sayede Çandarlı ve İzmir sadece bölgesel değil küresel anlamda da bir lojistik merkezi olabilecektir” diyen Ürper, açıklamasını “Bu proje ile bölgemizdeki ticaret hız kazanacak ve bölgemizde kurulmuş ve kurulacak olan BOSBİ, ALOSBİ, Kınık TDİOSB ve Dikili TDİOSB’lerin yatırımcıları için de bir fırsat sağlayacak. İstihdamı artıracak, bölgede sadece sanayi ve ticari yatırımlar değil, eğitim, sağlık, sigorta ve depolama gibi birçok sektöre de yatırım gelmesinin önünü açacak” diyerek sonlandırdı.

Bu yazıyı paylaşın

Yasal Uyarı

Sitede yayınlanan yazılar ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorum ve içeriklerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL