Güncel Gündem

EÜ Özdere Tesisleri “Mavi Bayrak” almaya hak kazandı

Ege Üniversitesi Özdere Eğitim ve Dinlenme Tesisi “Mavi Bayrağı” göndere çekti Ege Üniversitesi Özdere Eğitim ve Dinlenme Tesisleri, turizmde güvenilirliğini ve kalitesini “Mavi Bayrak” almaya hak kazanarak tescilledi. Eşsiz doğası..

EÜ Özdere Tesisleri “Mavi Bayrak” almaya hak kazandı

Ege Üniversitesi Özdere Eğitim ve Dinlenme Tesisi “Mavi Bayrağı” göndere çekti

Ege Üniversitesi Özdere Eğitim ve Dinlenme Tesisleri, turizmde güvenilirliğini ve kalitesini “Mavi Bayrak” almaya hak kazanarak tescilledi. Eşsiz doğası ve sahili, denize sıfır konumuyla huzurlu bir tatil fırsatı sunan tesis; Türkiye’de 519, İzmir’de ise 66 mavi bayraklı tesisten biri oldu.

Huzur ve güvenin her şeyden önce geldiğini söyleyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Özellikle pandemi dönemi ile birlikte turizm tesislerinin güvenilirliğinin önemi daha da arttı. Ege Üniversitesi Özdere Eğitim ve Dinlenme Tesisimiz, dünyanın en seçkin ve güvenilir turizm ve çevre ödüllerinden biri olan Mavi Bayrak’ta, Ülkemizdeki 519, İzmir’deki 66 ‘Mavi Bayraklı Tesis’ arasına girdi. Tesisimizde, Covid-19 tedbirleri dahilinde güvenle tatil yapılabiliyor. Yeşil ve mavinin buluştuğu, huzurlu bir tesise sahibiz. Bu tesisin Mavi Bayrak ile taçlanmasında emeği geçen çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Mavi Bayrak uygulaması

Mavi Bayrak Programı, kar amacı gütmeyen uluslararası bir sivil toplum örgütü olan FEE (Foundation for Environmental Education-Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı) tarafından yürütülüyor. Mavi Bayrak Programı ilk olarak 1985 yılında Fransa’da başlatıldı.1987 yılından bu yana Avrupa’da, 2001 yılından bu yana ise Avrupa dışındaki ülkelerde uygulanıyor. Günümüzde Mavi Bayrak, sürekli sayısı artan katılımcı ülkeler ile gerçek anlamda küresel bir programa dönüşmüş durumda.

Mavi Bayrak Programı, tatlı su ve deniz alanlarında sürdürülebilir kalkınmayı hedefliyor. Program aynı zamanda yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi, çevre eğitimi ve can güvenliği konularında yüksek standartlara ulaşılması adına belirli kriterler ile yerel yönetimleri ve plaj işletmelerini teşvik ediyor.

Bu yazıyı paylaşın

Yasal Uyarı

Sitede yayınlanan yazılar ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorum ve içeriklerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL